3 februari 2014

Spårning på Vita Blixten

Förra veckan började vi med spårning. Både teori och praktik. Tyvärr har vi inte haft turen på vår sida vad gäller varg men vi har sett andra spår och det kan ju vara väl så spännande.

För att ta sig ut i skogsterrängen när det är mycket snö så tar man sig lättast fram med skidor eller snöskor. Snön har än så länge varit för lös för snöskor, så vi har därför fått låna varsitt par Vita Blixten (militärskidor) från skolan. Dessa måste man tjära och värma med gasolvärmare under för att få bra glid.



På tisdagen var vi ute och teståkte vid Vejmyren och då hade många lite tungt p.g.a. att det var lite varmare i snön.  Vi skymtade en älg, några björktickor och faktiskt en tretåig hackspett.








 Men till torsdagen hade vi bättre temperatur och lite mer erfarenhet så för de flesta blev det en något lättare dag i skogen. Denna gång i området kring Segenässätern.
Vi stannade till och åt vid en eldstad som vi fann vid sätern, ett fint ställe vi säkert återkommer till både vår och sommar. Tyvärr inte någon lycka med varg- och järvspåren som vi i första hand letade efter. Men trots ihållande snöfall hela dagen lyckades vi i alla fall hitta spår från mård, ekorre, räv och en massa älg.


Några tog en extra runda ”off pist” för att riktigt kamma av området, men sen var vi nöjda med spårningen för den veckan. Fortsättning följer…

Foto: Maria Gimblad Levy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar