8 mars 2016

Vi letar efter tjäder- och orrspelsplatser

Vi börjar närma oss tiden då vi ska ligga i gömslen för att skåda tjäder- och orrspel. För att ha en viss aning om vart man kan få syn på och uppleva dessa coola spektakel ger vi oss därför ut för att spana efter spår efter orrspel. Kanske är vi någorlunda tidiga, men det är värt det ifall vi hittar något!

Berättelser från lag Mittemellan, lag Kvinnofolk nordost samt lag Morgonpigga
Litet tveksamma inför dagens varma (och snöande) väder packar vi ändock med oss våra vita blixten och ger oss ut i tre olika minibussar. Det tar inte lång tid innan första minibussen (lag Mittemellan) fastnar i snön, något som skett många gånger under våra resor. Minibussen hade kämpat sig tappert fram genom snö och slask och turligt nog hade någon kört innan oss så vi kunde köra i spåren. Dock innebar ju detta inte att det var lätt att köra. Chauffören Emil fick sätta in alla sina skills. Det gick bra så länge vi inte stannade, MEN efter en stunds körande möter vi en... plogbil! Vi stannar snällt medan vi väntar på hens plogande. Efter att det plogats och vi jublande skulle få köra över till det plogade området så händer det (nästan) oundvikliga, vi fastnar i snön! Turligt nog var plogbils-gubben en riktig mysgubbe utrustad med en (pytteliten) lina. Tillsammans kämpade vi tappert för att få fast dragkroken, och till vår stora förvåning och frustration insåg vi att kroken skulle skruvas motsols! VEM uppfann detta? Väl ute på plogade marken gavs det ut i snön!




Lag morgonpigga gav sig iväg en kvart innan alla andra, egentligen var planen en halvtimma(!) innan alla andra, men någon (mer vettig) person insåg att hen inte skulle hinna äta frukost så laget gav sig inte iväg förrän en kvart innan alla andra. Taggade och glada gav sig iväg för att leta. De letade igenom flera områden i rask takt men hittade inga spår. Dagens förutsättningar var dåliga, ny snö och plusgrader gjorde att det fastnade ett stort lager med snö under skidorna och skidornas dåliga glid var inget att skämta om! Däremot hittade de en intressant fågelholk.

Lag Kvinnofolk Nordost var enda gruppen som hittade något av värde. Både avföring samt älg-legor. Inte nog med det, de skickade MMS om det tillsammans med dåliga skämt (snacka om dålig göteborgshumor (ping Moa))!!

Lag mittemellan gav upp relativt tidigt (efter att en medlem börjat skratta lite sådär halvt hysteriskt galet över hur omöjligt dagens uppdrag med vita blixten var), medan de två andra lagen höll ut en längre stund. En eloge till dem!

På återseende!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar