12 januari 2016

Nu är vi på andra veckan här på folkhögskolan och den fjärde skoldagen! Våra tidigare tre dagar har bestått av mycket information som skulle inpräntas i våra huvuden och mer än en av oss funderade på vilka viktiga saker vi redan glömt bort.

Igår fick vi många intressanta diskussionsfrågor (kring kursen) av Anders, vår lärare, som vi fick diskutera. Man skulle kunna summera våra diskussioner med detta;
  • Vi tror att människor i vår omgivning uppfattar oss som nördar.
  • Vi vill uppfattas som nördar.
  • För att uppnå detta är vår teori att vi är oss själva så kommer resten av sig själv.
Men IDAG gott folk, så var det dags för vår första utflykt, den årliga klassikern... Länsmansflån! Taggade, nervösa och med bra humör hoppade vi in i minibussarna. Hade vi klätt oss med tillräckligt många lager? Skulle vi gå långt? Undrar om vi ser några spår!

Väl på plats möts vi av djup snö. Anders påstår att han inte visste att det var så mycket snö, men frågan är om man ska tro honom eller om detta var det ultimata krafttestet. I vilket fall klarade vi pulsandet både dit OCH tillbaka! Flera av oss ramlade flera gånger, men som någon uttryckte, ”det är åtminstone mjukt”. På vägen till raststugan stannade vi flera gånger för att lyssna på Anders när han berättade om coola saker längs vägen.

Fotograf: Moa Pettersson


Fotograf: Nelly Karlsson
Anders berättade om hur man kan se på tall att den är gammal;
  • ”Den är liksom tillplattad däruppe”
  • Grenarna är krokiga (krokigare än andra)
  • Barken är grövre
Fotograf: Moa Pettersson
Till vår stora glädje upptäckte vi också spår! Det visade sig vara ett älgspår, vissa vana kursare suckade lite och andra kursare blev väldigt glada.

Fotograf: Nelly Kalsson
Vi stannade även vid en stubbe med tydliga kolrester från en tidigare brand. Anders berättade om den skogsbrand som härjat här för många år sedan och om hur viktig nerbrunnen ved och skog är för mångfalden.

Som belöning för vårt idoga pulsande kom vi fram till en mysig stuga och en sjö (+damm). Vid dammen brukar det ibland finnas strömstare men vi hade tyvärr ingen tur idag. 



Fotograf: Moa Pettersson

Nu börjar ögonlocken och kroppen kännas tunga för många deltagare och vi återkommer på torsdag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar